BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bankacılık Üssü, Kocaeli


Naam:
BIC:
Stad:
Postcode:
Land:
Zoek ook naar bankkantoren


BIC / SWIFT:YAPITRISFEX   Turkije
Naam van de bank:Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bankacılık Üssü

Land:Turkije

Straat:Akse Mahallesi Rahmi Dibek Caddesi No:275 41420
Stad:Kocaeli (İzmit)
Staat:Çayırova

Telefoon:+90 2626474111
Faxnummer:+90 2626479298

Kantoor:Ja

BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bankacılık Üssü, Kocaeli (Turkije) (SWIFT-code)

De BIC van Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bankacılık Üssü in Kocaeli (İzmit) is YAPITRISFEX. De afkorting BIC staat voor 'Business Identifier Code' (voorheen 'Bank Identifier Code'). Dit is een internationaal gestandaardiseerde code voor de identificatie van filialen in betalingstransacties. Het wordt wereldwijd gebruikt door kredietinstellingen, makelaars en soortgelijke bedrijven en identificeert op unieke wijze elke partner die direct of indirect deelneemt aan betalingstransacties. Bij betalingstransacties wordt de BIC/SWIFT BIC gebruikt in combinatie met een IBAN (= International Bank Account Number), waarbij de BIC de bank identificeert en de IBAN de relevante rekening bij die bank identificeert.

Op zijn beurt bestaat een IBAN uit de volgende componenten:

  1. De landcode met twee tekens.
  2. Het tweecijferige controlecijfer. Dit is tussen de 02 en 98. Met dit controlecijfer wordt een enkel onjuist karakter altijd herkend, individuele getransponeerde cijfers worden bijna altijd herkend en zelfs met verschillende fouten is de herkenningsgraad nog steeds hoog.
  3. Een tekenreeks die de werkelijke account identificeert. In de meeste landen is dit puur numeriek. Dit wordt ook wel BBAN (= Basic Bank Account Number) genoemd. In de meeste landen is dit de bankcode en het rekeningnummer.

Voor het fictieve rekeningnummer 197520725 en bankcode 97520725 resulteert dit in een IBAN vergelijkbaar met deze: TR99 9752 0725 1975 2072 5. Om de leesbaarheid van het IBAN te verbeteren, is het meestal verdeeld in blokken van elk vier tekens. De IBAN kan maximaal 34 tekens bevatten, maar is in de meeste landen korter.

De BIC bevat ook een landcode. In tegenstelling tot de IBAN staat dit niet aan het begin van de BIC, maar in plaats daarvan op positie 5 en 6. Voor de BIC YAPITRISFEX is dit bijvoorbeeld TR. In enkele gevallen kan de landcode van de IBAN verschillen van de landcode van de bijbehorende BIC omdat verschillende normen worden gebruikt.

Een BIC bestaat uit 8 of 11 tekens en bevat geen eigen controlecijfer. In tegenstelling tot de IBAN kan een BIC, afgezien van zijn lengte, alleen worden gecontroleerd door na te gaan of deze is opgenomen in de BIC-directory die regelmatig wordt bijgewerkt door SWIFT. In het geval van het IBAN is het daarentegen mogelijk om een wiskundige procedure te gebruiken om te controleren of dit formeel correct is, door het controlecijfer dat erin staat te gebruiken. Er bestaan alleen formeel correcte IBAN's. De vraag of een specifiek IBAN echt bestaat, kan echter alleen door de bijbehorende bank worden beantwoord. Vervalste of niet langer bestaande IBAN's kunnen niet worden herkend aan het controlecijfer.

Het hoofdkantoor is Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bankacılık Üssü in Kocaeli (İzmit). Op zijn beurt bevindt Kocaeli (İzmit) zich in Turkije. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bankacılık Üssü is telefonisch bereikbaar op 2626474111.


Wij kunnen niet instaan voor de juistheid van de informatie.

Datum van de dataset: 09/2023