BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bakırköy Dikilitaş, İstanbul


Naam:
Land:
IBAN:
BIC:
Stad:
Postcode:
Zoek ook naar bankkantoren


BIC / SWIFT:YAPITRISFEX   Turkije
Naam van de bank:Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bakırköy Dikilitaş

Land:Turkije

Straat:İncirli Cad. No:90 34158
Stad:İstanbul
Staat:Bakırköy

Telefoon:+90 2125421026
Faxnummer:+90 2123395786

Kantoor:Ja

BIC Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bakırköy Dikilitaş, İstanbul (Turkije) (SWIFT-code)

De BIC van Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bakırköy Dikilitaş in İstanbul is YAPITRISFEX. De afkorting BIC staat voor 'Business Identifier Code' (voorheen 'Bank Identifier Code'). Dit is een internationaal gestandaardiseerde code voor de identificatie van filialen in betalingstransacties. Het wordt wereldwijd gebruikt door kredietinstellingen, makelaars en soortgelijke bedrijven en identificeert op unieke wijze elke partner die direct of indirect deelneemt aan betalingstransacties. Bij betalingstransacties wordt de BIC/SWIFT BIC gebruikt in combinatie met een IBAN (= International Bank Account Number), waarbij de BIC de bank identificeert en de IBAN de relevante rekening bij die bank identificeert.

Op zijn beurt bestaat een IBAN uit de volgende componenten:

  1. De landcode met twee tekens.
  2. Het tweecijferige controlecijfer. Dit is tussen de 02 en 98. Met dit controlecijfer wordt een enkel onjuist karakter altijd herkend, individuele getransponeerde cijfers worden bijna altijd herkend en zelfs met verschillende fouten is de herkenningsgraad nog steeds hoog.
  3. Een tekenreeks die de werkelijke account identificeert. In de meeste landen is dit puur numeriek. Dit wordt ook wel BBAN (= Basic Bank Account Number) genoemd. In de meeste landen is dit de bankcode en het rekeningnummer.

Voor het fictieve rekeningnummer 827157456 en bankcode 27157456 resulteert dit in een IBAN vergelijkbaar met deze: TR99 2715 7456 8271 5745 6. Om de leesbaarheid van het IBAN te verbeteren, is het meestal verdeeld in blokken van elk vier tekens. De IBAN kan maximaal 34 tekens bevatten, maar is in de meeste landen korter.

De BIC bevat ook een landcode. In tegenstelling tot de IBAN staat dit niet aan het begin van de BIC, maar in plaats daarvan op positie 5 en 6. Voor de BIC YAPITRISFEX is dit bijvoorbeeld TR. In enkele gevallen kan de landcode van de IBAN verschillen van de landcode van de bijbehorende BIC omdat verschillende normen worden gebruikt.

Een BIC bestaat uit 8 of 11 tekens en bevat geen eigen controlecijfer. In tegenstelling tot de IBAN kan een BIC, afgezien van zijn lengte, alleen worden gecontroleerd door na te gaan of deze is opgenomen in de BIC-directory die regelmatig wordt bijgewerkt door SWIFT. In het geval van het IBAN is het daarentegen mogelijk om een wiskundige procedure te gebruiken om te controleren of dit formeel correct is, door het controlecijfer dat erin staat te gebruiken. Er bestaan alleen formeel correcte IBAN's. De vraag of een specifiek IBAN echt bestaat, kan echter alleen door de bijbehorende bank worden beantwoord. Vervalste of niet langer bestaande IBAN's kunnen niet worden herkend aan het controlecijfer.

Het hoofdkantoor is Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bakırköy Dikilitaş in İstanbul. Op zijn beurt bevindt İstanbul zich in Turkije. Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Bakırköy Dikilitaş is telefonisch bereikbaar op 2125421026.


Wij kunnen niet instaan voor de juistheid van de informatie.

Datum van de dataset: 02/2023