BIC Raiffeisenkasse Villgratental registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Außervillgraten


Naam:
BIC:
Stad:
Postcode:
Land:
Zoek ook naar bankkantoren


BIC / SWIFT:RZTIAT22386   Oostenrijk
Naam van de bank:Raiffeisenkasse Villgratental registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Außervillgraten

Land:Oostenrijk

Straat:Außervillgraten 136
Postcode:9931
Stad:Außervillgraten
Staat:Tirol

Telefoon:+43 (0)4843 5205
Faxnummer:+43 (0)4843 52054

Kantoor:Ja

BIC Raiffeisenkasse Villgratental registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Außervillgraten (Oostenrijk) (SWIFT-code)

De BIC van Raiffeisenkasse Villgratental registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Außervillgraten in Außervillgraten is RZTIAT22386. De afkorting BIC staat voor 'Business Identifier Code' (voorheen 'Bank Identifier Code'). Dit is een internationaal gestandaardiseerde code voor de identificatie van filialen in betalingstransacties. Het wordt wereldwijd gebruikt door kredietinstellingen, makelaars en soortgelijke bedrijven en identificeert op unieke wijze elke partner die direct of indirect deelneemt aan betalingstransacties. Bij betalingstransacties wordt de BIC/SWIFT BIC gebruikt in combinatie met een IBAN (= International Bank Account Number), waarbij de BIC de bank identificeert en de IBAN de relevante rekening bij die bank identificeert.

Op zijn beurt bestaat een IBAN uit de volgende componenten:

  1. De landcode met twee tekens.
  2. Het tweecijferige controlecijfer. Dit is tussen de 02 en 98. Met dit controlecijfer wordt een enkel onjuist karakter altijd herkend, individuele getransponeerde cijfers worden bijna altijd herkend en zelfs met verschillende fouten is de herkenningsgraad nog steeds hoog.
  3. Een tekenreeks die de werkelijke account identificeert. In de meeste landen is dit puur numeriek. Dit wordt ook wel BBAN (= Basic Bank Account Number) genoemd. In de meeste landen is dit de bankcode en het rekeningnummer.

Voor het fictieve rekeningnummer 716048084 en bankcode 36386 resulteert dit in een IBAN vergelijkbaar met deze: AT99 3638 6716 0480 84. Om de leesbaarheid van het IBAN te verbeteren, is het meestal verdeeld in blokken van elk vier tekens. De IBAN kan maximaal 34 tekens bevatten, maar is in de meeste landen korter.

Zoals u kunt zien, bevat een IBAN zelf al een code die de betreffende bank op unieke wijze identificeert. Voor Raiffeisenkasse Villgratental registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Außervillgraten is dit bijvoorbeeld de 36386. Om deze reden is de BIC, in ons voorbeeld RZTIAT22386, niet vereist voor overschrijvingen binnen Europa. In dit geval is alleen het IBAN voldoende. De aanvullende gegevens van een BIC- of SWIFT-code zijn alleen vereist voor overschrijvingen waarbij een van de bij de transactie betrokken banken zijn hoofdkantoor buiten Europa heeft en die wordt beheerd via het SWIFT-systeem.

De BIC bevat ook een landcode. In tegenstelling tot de IBAN staat dit niet aan het begin van de BIC, maar in plaats daarvan op positie 5 en 6. Voor de BIC RZTIAT22386 is dit bijvoorbeeld AT. In enkele gevallen kan de landcode van de IBAN verschillen van de landcode van de bijbehorende BIC omdat verschillende normen worden gebruikt.

Een BIC bestaat uit 8 of 11 tekens en bevat geen eigen controlecijfer. In tegenstelling tot de IBAN kan een BIC, afgezien van zijn lengte, alleen worden gecontroleerd door na te gaan of deze is opgenomen in de BIC-directory die regelmatig wordt bijgewerkt door SWIFT. In het geval van het IBAN is het daarentegen mogelijk om een wiskundige procedure te gebruiken om te controleren of dit formeel correct is, door het controlecijfer dat erin staat te gebruiken. Er bestaan alleen formeel correcte IBAN's. De vraag of een specifiek IBAN echt bestaat, kan echter alleen door de bijbehorende bank worden beantwoord. Vervalste of niet langer bestaande IBAN's kunnen niet worden herkend aan het controlecijfer.

Het hoofdkantoor is Raiffeisenkasse Villgratental registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Außervillgraten in Außervillgraten. Op zijn beurt bevindt Außervillgraten zich in Oostenrijk. Raiffeisenkasse Villgratental registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.Außervillgraten is telefonisch bereikbaar op 04843/5205.


Wij kunnen niet instaan voor de juistheid van de informatie.

Datum van de dataset: 06/2024