BIC Raiffeisenbank Hermagor, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.St.Stefan


Naam:
BIC:
Stad:
Postcode:
Land:
Zoek ook naar bankkantoren


BIC / SWIFT:RZKTAT2K543   Oostenrijk
Naam van de bank:Raiffeisenbank Hermagor, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.St.Stefan

Land:Oostenrijk

Straat:Bach 26
Postcode:9623
Stad:St.Stefan/Gail
Staat:Kärnten

Telefoon:+43 (0)4283 2280
Faxnummer:+43 (0)4283 2280

Kantoor:Ja

BIC Raiffeisenbank Hermagor, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.St.Stefan (Oostenrijk) (SWIFT-code)

De BIC van Raiffeisenbank Hermagor, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.St.Stefan in St.Stefan/Gail is RZKTAT2K543. De afkorting BIC staat voor 'Business Identifier Code' (voorheen 'Bank Identifier Code'). Dit is een internationaal gestandaardiseerde code voor de identificatie van filialen in betalingstransacties. Het wordt wereldwijd gebruikt door kredietinstellingen, makelaars en soortgelijke bedrijven en identificeert op unieke wijze elke partner die direct of indirect deelneemt aan betalingstransacties. Bij betalingstransacties wordt de BIC/SWIFT BIC gebruikt in combinatie met een IBAN (= International Bank Account Number), waarbij de BIC de bank identificeert en de IBAN de relevante rekening bij die bank identificeert.

Op zijn beurt bestaat een IBAN uit de volgende componenten:

  1. De landcode met twee tekens.
  2. Het tweecijferige controlecijfer. Dit is tussen de 02 en 98. Met dit controlecijfer wordt een enkel onjuist karakter altijd herkend, individuele getransponeerde cijfers worden bijna altijd herkend en zelfs met verschillende fouten is de herkenningsgraad nog steeds hoog.
  3. Een tekenreeks die de werkelijke account identificeert. In de meeste landen is dit puur numeriek. Dit wordt ook wel BBAN (= Basic Bank Account Number) genoemd. In de meeste landen is dit de bankcode en het rekeningnummer.

Voor het fictieve rekeningnummer 111110464 en bankcode 39543 resulteert dit in een IBAN vergelijkbaar met deze: AT99 3954 3111 1104 64. Om de leesbaarheid van het IBAN te verbeteren, is het meestal verdeeld in blokken van elk vier tekens. De IBAN kan maximaal 34 tekens bevatten, maar is in de meeste landen korter.

Zoals u kunt zien, bevat een IBAN zelf al een code die de betreffende bank op unieke wijze identificeert. Voor Raiffeisenbank Hermagor, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.St.Stefan is dit bijvoorbeeld de 39543. Om deze reden is de BIC, in ons voorbeeld RZKTAT2K543, niet vereist voor overschrijvingen binnen Europa. In dit geval is alleen het IBAN voldoende. De aanvullende gegevens van een BIC- of SWIFT-code zijn alleen vereist voor overschrijvingen waarbij een van de bij de transactie betrokken banken zijn hoofdkantoor buiten Europa heeft en die wordt beheerd via het SWIFT-systeem.

De BIC bevat ook een landcode. In tegenstelling tot de IBAN staat dit niet aan het begin van de BIC, maar in plaats daarvan op positie 5 en 6. Voor de BIC RZKTAT2K543 is dit bijvoorbeeld AT. In enkele gevallen kan de landcode van de IBAN verschillen van de landcode van de bijbehorende BIC omdat verschillende normen worden gebruikt.

Een BIC bestaat uit 8 of 11 tekens en bevat geen eigen controlecijfer. In tegenstelling tot de IBAN kan een BIC, afgezien van zijn lengte, alleen worden gecontroleerd door na te gaan of deze is opgenomen in de BIC-directory die regelmatig wordt bijgewerkt door SWIFT. In het geval van het IBAN is het daarentegen mogelijk om een wiskundige procedure te gebruiken om te controleren of dit formeel correct is, door het controlecijfer dat erin staat te gebruiken. Er bestaan alleen formeel correcte IBAN's. De vraag of een specifiek IBAN echt bestaat, kan echter alleen door de bijbehorende bank worden beantwoord. Vervalste of niet langer bestaande IBAN's kunnen niet worden herkend aan het controlecijfer.

Het hoofdkantoor is Raiffeisenbank Hermagor, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.St.Stefan in St.Stefan/Gail. Op zijn beurt bevindt St.Stefan/Gail zich in Oostenrijk. Raiffeisenbank Hermagor, registrierte Genossenschaft mit beschränkter Haftung Zws.St.Stefan is telefonisch bereikbaar op 04283/2280.


Wij kunnen niet instaan voor de juistheid van de informatie.

Datum van de dataset: 04/2024