BIC Raiffeisenbank Bezau-Mellau-Bizau eGen Zws.Mellau


Naam:
BIC:
Stad:
Postcode:
Land:
Zoek ook naar bankkantoren


BIC / SWIFT:RVVGAT2B406   Oostenrijk
Naam van de bank:Raiffeisenbank Bezau-Mellau-Bizau eGen Zws.Mellau

Land:Oostenrijk

Straat:Mellau 58
Postcode:6881
Stad:Mellau
Staat:Vorarlberg

Telefoon:+43 (0)5518 2234
Faxnummer:+43 (0)5518 22349

Kantoor:Ja

BIC Raiffeisenbank Bezau-Mellau-Bizau eGen Zws.Mellau (Oostenrijk) (SWIFT-code)

De BIC van Raiffeisenbank Bezau-Mellau-Bizau eGen Zws.Mellau in Mellau is RVVGAT2B406. De afkorting BIC staat voor 'Business Identifier Code' (voorheen 'Bank Identifier Code'). Dit is een internationaal gestandaardiseerde code voor de identificatie van filialen in betalingstransacties. Het wordt wereldwijd gebruikt door kredietinstellingen, makelaars en soortgelijke bedrijven en identificeert op unieke wijze elke partner die direct of indirect deelneemt aan betalingstransacties. Bij betalingstransacties wordt de BIC/SWIFT BIC gebruikt in combinatie met een IBAN (= International Bank Account Number), waarbij de BIC de bank identificeert en de IBAN de relevante rekening bij die bank identificeert.

Op zijn beurt bestaat een IBAN uit de volgende componenten:

  1. De landcode met twee tekens.
  2. Het tweecijferige controlecijfer. Dit is tussen de 02 en 98. Met dit controlecijfer wordt een enkel onjuist karakter altijd herkend, individuele getransponeerde cijfers worden bijna altijd herkend en zelfs met verschillende fouten is de herkenningsgraad nog steeds hoog.
  3. Een tekenreeks die de werkelijke account identificeert. In de meeste landen is dit puur numeriek. Dit wordt ook wel BBAN (= Basic Bank Account Number) genoemd. In de meeste landen is dit de bankcode en het rekeningnummer.

Voor het fictieve rekeningnummer 86411444 en bankcode 37406 resulteert dit in een IBAN vergelijkbaar met deze: AT99 3740 6864 1144 4. Om de leesbaarheid van het IBAN te verbeteren, is het meestal verdeeld in blokken van elk vier tekens. De IBAN kan maximaal 34 tekens bevatten, maar is in de meeste landen korter.

Zoals u kunt zien, bevat een IBAN zelf al een code die de betreffende bank op unieke wijze identificeert. Voor Raiffeisenbank Bezau-Mellau-Bizau eGen Zws.Mellau is dit bijvoorbeeld de 37406. Om deze reden is de BIC, in ons voorbeeld RVVGAT2B406, niet vereist voor overschrijvingen binnen Europa. In dit geval is alleen het IBAN voldoende. De aanvullende gegevens van een BIC- of SWIFT-code zijn alleen vereist voor overschrijvingen waarbij een van de bij de transactie betrokken banken zijn hoofdkantoor buiten Europa heeft en die wordt beheerd via het SWIFT-systeem.

De BIC bevat ook een landcode. In tegenstelling tot de IBAN staat dit niet aan het begin van de BIC, maar in plaats daarvan op positie 5 en 6. Voor de BIC RVVGAT2B406 is dit bijvoorbeeld AT. In enkele gevallen kan de landcode van de IBAN verschillen van de landcode van de bijbehorende BIC omdat verschillende normen worden gebruikt.

Een BIC bestaat uit 8 of 11 tekens en bevat geen eigen controlecijfer. In tegenstelling tot de IBAN kan een BIC, afgezien van zijn lengte, alleen worden gecontroleerd door na te gaan of deze is opgenomen in de BIC-directory die regelmatig wordt bijgewerkt door SWIFT. In het geval van het IBAN is het daarentegen mogelijk om een wiskundige procedure te gebruiken om te controleren of dit formeel correct is, door het controlecijfer dat erin staat te gebruiken. Er bestaan alleen formeel correcte IBAN's. De vraag of een specifiek IBAN echt bestaat, kan echter alleen door de bijbehorende bank worden beantwoord. Vervalste of niet langer bestaande IBAN's kunnen niet worden herkend aan het controlecijfer.

Het hoofdkantoor is Raiffeisenbank Bezau-Mellau-Bizau eGen Zws.Mellau in Mellau. Op zijn beurt bevindt Mellau zich in Oostenrijk. Raiffeisenbank Bezau-Mellau-Bizau eGen Zws.Mellau is telefonisch bereikbaar op 05518/2234.


Wij kunnen niet instaan voor de juistheid van de informatie.

Datum van de dataset: 12/2023